Verduurzaming bouwmachines

Voor een toekomstbestendige bouwsector met minder stikstof uitstoot, is verduurzaming van bouwmachines en bouwlogistiek essentieel.

Bouwmachines spelen een belangrijke rol in het verminderen dan wel elimineren van fijnstof, stikstof en CO2.  Als machinebouwer willen wij bij de transitie naar een schonere bouwplaats een actieve rol spelen, enerzijds als kennispartner, anderzijds door het ontwikkelen en bouwen van machines met minder of geen uitstoot.


Uw wensen staan centraal

Wij denken graag met u mee om uw machine om te bouwen naar een schonere versie of om een nieuwe schone(re) machine te ontwikkelen en te produceren. Bepalend hierbij is welk vermogen nodig is en welke werkzaamheden de machine gaat uitvoeren. Samen met u bekijken we welke technologieën het meest passend zijn voor uw situatie:

  • Elektrificatie (met of zonder accupakket)
  • Elektrificatie met range extender
  • Ombouw naar Stage V dieselaandrijving
  • Waterstof als energiedrager voor elektrificatie
  • Bi-Fuel met gebruik van fossielvrije brandstof en waterstof

De besparing

Het ombouwen en elektrificeren zorgde in 2023 voor een significante afname van uitstoot:

Overweegt u uw bestaande machine aan te passen naar een duurzame variant of denkt u aan het uitbreiden van uw machinepark? Vanaf 5 maart 2024 is de SSEB subsidie (Subsidie Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel) beschikbaar. U kunt met de subsidie SSEB Aanschaf nieuwe schone bouwmachines kopen of leasen. Heeft u al een bouwmachine en wilt u deze emissiearm of emissieloos maken? Dan is voor u de subisidie SSEB Retrofit van toepassing. Let op: de looptijd eindigt op 31 oktober 2024.

Wij informeren u graag hierover. Bel of mail uw contactpersoon of vul onderaan deze pagina uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Benieuwd naar onze ervaringen met het verduurzamen van machines? Volg ons dan op social media of lees hieronder één van de artikelen over elektrificatie of revisie.

Meer informatie nodig?

Neem contact op met één van onze medewerkers!
Of vul onderstaand formulier in, dan bellen wij u terug.