Upgrade Hitachi funderingsmachine

Een funderingsmachine speelt een cruciale rol bij bouwprojecten. Door de juiste techniek toe te passen wordt een solide basis gelegd voor veilige bouwwerken. Bij elk project past een andere funderingstechniek. Dit specialisme beheerst Vroom Funderingstechnieken tot in detail. Mede dankzij dit specialisme, gecombineerd met ruim 60 jaar ervaring, wordt Vroom vaak ingezet bij complexe projecten.

Verlenging levensduur
Vroom Funderingstechnieken streeft naar de meest technische, duurzame en economische oplossing voor hun klanten. Ook het onderhoud van het materieel valt hieronder. De laatste jaren is er fors geïnvesteerd in het machinepark, waaronder de funderingsmachines. Deze machines staan bekend als zeer degelijk en hebben een lange levensduur. De Hitachi CX1100 GLS stond op de planning om te laten hermotoriseren naar Stage V. Toen bleek dat deze funderingsmachine ook een grote reparatie nodig had, was de keuze voor een revisie snel gemaakt. Een revisie is zeer duurzaam, aangezien de machine wordt hergebruikt en nog jaren probleemloos ingezet kan worden. Ook is de machine na de revisie uitgerust met de nieuwste technologie, is het kostenefficiënter dan de aanschaf van een nieuwe machine en voldoet deze weer aan de laatste (emissie)eisen.

De revisie was een omvangrijk project waarbij Vroom ervoor koos dit bij ons te laten uitvoeren. In totaal duurde de revisie ruim een jaar, waarbij de gehele machine uit elkaar gehaald werd en elk onderdeel gecontroleerd, beoordeeld en waar nodig vervangen:

Basismachine (bovenwagen):
Volledig gestript, gestraald en gespoten, cabine opgeknapt, plaatwerk vernieuwd waar nodig, elektrische bekabeling en joysticks vernieuwd.

Onderwagen:
Rijmotoren getest en gerepareerd, looprollen vernieuwd, slijtplaten vernieuwd, sprockets opgelast en onderwagen geconserveerd.

Hydraulische componenten:
Slangen vervangen, pompen, zwenkaandrijving, zwenkmotor, centrale doorvoer en andere componenten gecontroleerd, opnieuw verpakt of gereviseerd.

Lieren:
Motoren gecontroleerd, tandwielkasten gecontroleerd en lagers vervangen.

Cilinders:
Alle cilinders gecontroleerd en opnieuw verpakt en waar nodig stangen opnieuw verchroomd en buizen gehoond, kleppen gecontroleerd of vernieuwd.

A-frame:
Gaten ingelast en gekotterd, lagers van schijven vernieuwd en cilinders gereviseerd.

Bracket/schuiftafel:
Gedemonteerd, nagekeken, gerepareerd en weer gemonteerd, zowel het mechanische als hydraulische deel.

Makelaar:
Volledig nagekeken, gerepareerd waar nodig en gestraald en gespoten.

Motor:
Ombouw naar Stage V uitgevoerd.

Het resultaat is een stralend nieuwe machine, klaar om weer voor jaren probleemloos ingezet te worden. Nu de Hitachi minder uitstoot dan voorheen, is de machine klaar voor de toekomst op het gebied van beperking van emissie.

Categorie Funderingsmachines

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!