VDH-MP70 goes USA!

Met de succesvolle oplevering van de VDH-MP70 aan Hammer & Steel in Missouri (USA) is er weer een MP (Multi Purpose) machine toegevoegd aan onze track record. Dit is de vijfde MP machine die we in eigen beheer hebben ontwikkeld en gebouwd. Ondertussen zijn we bezig met nr. 6 (een MP60), en aansluitend 2 MP40 machines.

Van Hammer & Steel, een toonaangevende Amerikaanse leverancier van boor- en hei-apparatuur, kregen we een aanvraag voor een funderingsmachine. De aanvraag betrof het ontwikkelen en bouwen van een MP (Multi Purpose) machine. Dit is een modulaire machine, volledig naar klantwens uitvoerbaar en geschikt voor verschillende funderingswerkzaamheden. In dit geval zou de machine ingezet worden voor heien, verdringend boren en soilmixing.

Uitgevoerd met slede
We zijn het traject gestart met een Plan Van Eisen en dit voorgelegd bij Hammer & Steel. Op basis daarvan is er een definitief Plan van Eisen bepaald. Hierop gebaseerd adviseerden wij de MP70 uitgevoerd met een slede aangedreven door een ‘’rack and pinion’’ (tandheugel) systeem, in plaats van lieren.
Dit systeem biedt een aantal voordelen:
• Met boren met 1 aandrijving heb je evenveel kracht pull up als pull down. Er zijn geen separate aandrijvingen voor nodig.
• De opbouw van de makelaar is flexibel en er zijn geen kabels die bij het oprichten en terugbrengen naar transportpositie moeten worden gemonitord. Onderhoud is eenvoudig en kan door monteurs gedaan worden.

Gebruiksvriendelijk
De MP70 is uitgevoerd met oog voor detail. Zo zijn er goede opstapjes, handgrepen en verlichting. Door de verlichting in de deuren is er goed zicht op de onderhoudswerkzaamheden. De cabine is voorzien van een zeer luxe stoel, ergonomisch en luchtgeveerd met lendesteunen.
De bedieningsconsoles, waar de handles in zitten, zijn onafhankelijk van de stoel te verstellen. De cabine zelf is modern vormgegeven met rondingen, maar met rechte ramen. Dit voorkomt spiegelingen of vervormingen. De grote voorruit biedt ruim overzicht op het bouwterrein.

Bij de uitvoering van de cabine is ook rekening gehouden met de eisen voor een gezonde en veilige werkplek zoals gesteld door OHSA (Occupational Safety and Health Administration) in de VS.

Succesvolle samenwerking
Het contact met Hammer & Steel verliep gedurende het hele proces zeer goed. Hammer & Steel heeft vertrouwen in onze machines omdat we ons in het verleden bewezen hebben met het vertalen van specifieke klantwensen naar passende oplossingen en uit te voeren naar efficiënte machines.

Uitgangspunten MP machines
Bij de ontwikkeling van de MP serie zijn we uitgegaan van volgende kenmerken:
– Kwaliteit, er worden uitsluitend A-klasse componenten toegepast.
– Functionele eenvoud, conventioneel bedraad met PLC systeem wat zorgt voor een veilige besturing.
– Prestaties, door eigen ontwerp en ervaring presteert de machine vaak beter dan concurrenten.
– Gebruiksgemak, comfortabele stoel met verstelbare armleuningen, complete cabine met uitstekend zicht op het project en de omgeving.
– Esthetische afwerking, er is veel aandacht aan de afwerking van de machine besteed.

Er wordt binnen ons bedrijf steeds meer ervaring opgedaan met het bouwen van nieuwe machines, onder andere de MP40 en MP60. Met het bouwen van een nieuwe assemblagehal, spuitloods en magazijn investeren we om in de toekomst nog meer machines te bouwen.

Wilt u meer informatie over de VDH-MP machines? Kijk dan hier of download het datasheet van de VDH-MP70.

MultiPurpose
Categorie Heien en funderen

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!