VDH-MP40 CFA van Kroeze: compact en zuinig

Kroeze Beesd is gespecialiseerd in infraprojecten, de aanleg van bouwkuipen met waterremmende lagen en in betonwerken. Het bedrijf is opgericht door Max Kroeze, die als visie heeft om projecten van hoge kwaliteit te leveren. Om aan dit kwaliteitsniveau te voldoen, wordt er geïnvesteerd in kwaliteit, technologie en in de samenwerking met opdrachtgevers. Kroeze Beesd is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd en lid van de branchevereniging Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken (NVAF).

Minder uitstoot en verbruik
Sinds begin oktober 2022 is Kroeze Beesd de trotse eigenaar van een nieuwe VDH-MP40 CFA. Deze multipurpose schroefboormachine kan 300 tot 600 mm en tot een diepte van 22,5 meter boren. Daarnaast is de geavanceerde machine uitgevoerd volgens de laatste standaarden van veiligheid en milieu. Hierdoor wordt het werk nog preciezer uitgevoerd en dat met een lagere emissie en brandstofverbruik.

Paaldiameters
Momenteel is de machine aan het werk bij het project Homburg in Beesd, op de locatie van een voormalig fruitteeltbedrijf. Als afronding van de uitbreiding van het bedrijventerrein Homburg Beesd wordt een bedrijfsverzamelgebouw, bestaande uit kantoren en opslagruimte, gebouwd. Het project duurt ca. 9 maanden waarbij de oplevering gepland staat voor einde 2023. De MP40 wordt bij dit project ingezet om mortelschroefpalen voor de fundering aan te brengen. De routing is van belang omdat er drie verschillende paaldiameters aangebracht zijn.

Positieve feedback
André van ’t Geijn, de vaste machinist van de MP40, heeft verschillende projecten uitgevoerd met de machine en een goede indruk hiervan opgedaan. Zo geeft hij aan dat de bereikbaarheid, het zicht vanuit de cabine en het feit dat de machine compleet is met aggregaat, compressor en hoge drukspuit maken dat het fijner werken is. Kortom, een zeer tevreden machinist.

André van ’t Geijn: “Ik heb hiervoor op oudere machines gewerkt dus moest hier erg aan wennen. Nu ik de machine ken is het echt een fantastische machine.”


Grote prestaties, compacte machine
Voor Kroeze Beesd geldt dat de MP40 de eerste machine is die zij bij Van den Heuvel lieten ontwerpen en bouwen. De keuze was gebaseerd op de uitvoering en het gebruik wat zij voor ogen hadden. Dit en de combinatie van een goede prijs/kwaliteitsverhouding gaven de doorslag.

De samenwerking verliep prima, hoewel er natuurlijk altijd verbeterpunten zijn. Zoals de communicatie en het vervoeren op een dieplader. Waardevolle feedback om bij een volgende samenwerking rekening mee te houden.

Met de zeer compacte MP40 kan Kroeze 22,5 meter palen maken, waar normaliter een grotere machine voor nodig is. Daarnaast is deze machine met een gemiddeld brandstofverbruik van 8 liter per uur heel erg zuinig.

Wilt u meer informatie over de VDH-MP machines? Kijk dan hier of download het datasheet van de VDH-MP40.

MultiPurpose
Categorie Heien en funderen

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!