Sennebogen 673 presteert bij nieuwbouw

In het Noord-Hollandse Cruquius is gestart met de bouw van een nieuwe woonwijk: Landgoed Wickevoort. In deze groene omgeving op fietsafstand van Haarlem, worden 800 koop- en huurwoningen zoals bungalows, watervilla’s en herenhuizen gebouwd. Bijzonder aan dit project is dat de nieuwe bewoners zelf hun woonomgeving kunnen inrichten. In samenspraak met de andere bewoners van het landgoed kan bepaald worden welke voorzieningen er naast de manage, kinderboerderij, buurtwinkeltje nog meer komen. Het project is gestart in 2021 en zal medio 2024 afgerond zijn.

Belangrijk onderdeel van een bouwproject is de fundering. De aanleg hiervan is in goede handen bij Gebr. van ’t Hek. Met een gedegen achtergrond van 78 jaar expertise op het gebied van funderingswerkzaamheden, werken zij landelijk voor alle grote aannemers. Bij deze projecten hebben zij onder meer de beschikking over 3 Sennebogen rupshijskranen: de Sennebogen 653 (50 ton), 673 (70 ton) en de 6100 (100 ton). Gebr. van ’t Hek werkt al langere tijd samen met Van den Heuvel Werkendam en heeft specifiek voor Sennebogen hijskranen gekozen vanwege de prestaties en de betrouwbaarheid.

Bij het project in Cruquius wordt de Sennebogen 673 rupshijskraan ingezet voor het plaatsen van damplanken om een bouwkuip te maken. Hierop wordt later een parkeergarage gebouwd met daarboven een appartementencomplex. Met een trilblok van 5500 kg worden de planken de grond in getrild. De planken zijn 10 meter lang en wegen 1100 kilo per stuk.

De Sennebogen kraan wordt bediend door de vaste machinist Robin Poel. Robin is bijzonder enthousiast over het functioneren van de machine, met name hoe de machine zich laat bedienen. Hij geeft aan dat de Sennebogen 673 een fantastische machine is om mee te werken. Ook is hij enthousiast over de ruime cabine, het lage brandstofgebruik en het zeer lage geluidsniveau. Over het laatste zijn ook de collega’s die rond de kraan werken, het eens.

De Sennebogen 673 is met name ideaal voor dit soort projecten vanwege zijn stabiliteit,  de hijskracht van maximaal 70 ton, zijn ruime werkradius met 36 meter giek die volledig traploos hydraulisch in- en uitschuifbaar is. Het is een “schone machine” met minimale uitstoot dankzij zijn Stage-V motor die voldoet aan de laatste EU-normen. Een machine die zich gemakkelijk, dankzij zijn rupsaandrijving, en vlot over de bouw verplaatst. Een rupsonderwagen die hydraulisch in breedte verstelbaar is, daardoor binnen minimale ruimtes kan opereren en in no-time op transport staat. De kraan voldoet aan EN16228 funderingsnorm en is daarom bij uitstek geschikt voor bovengenoemde werkzaamheden.

Wilt u meer informatie over Sennebogen hijskranen? Kijk dan hier of download de documentatie van de Sennebogen 673.

Sennebogen
Categorie Hijskranen

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!