MP70 Tool carrier: maatwerk op hoog niveau

Met de geslaagde oplevering van de MP70 TC voor de Beens Groep maken wij onze belofte waar: “de beste machine voor elke specifieke klus”. De MP70 Tool Carrier is een funderingsmachine die modulair gebouwd is. De afkorting TC staat voor Tool Carrier, wat inhoudt dat de basismachine naar wens voorzien wordt van verschillende uitrustingsstukken. In dit geval is de machine in staat om te boren, heien of trillen. De machine is gebouwd in opdracht van de Beens Groep en wordt ingezet voor het vervangen van de kademuren in het centrum van Amsterdam.

Als specialist op het gebied van maatwerk richten wij ons naast het ombouwen van machines, steeds meer op het ontwikkelen en bouwen van funderingsmachines. De MP70 TC is hier een mooi voorbeeld van: zowel het ontwerp als de uitvoering is door ons zelf gedaan.

Met een gewicht van 93 ton en een vermogen van 598 kW is de MP70 de ‘grote broer’ van de eerder gebouwde MP40 en MP60. De modulaire machine dient als solide basis en is volledig naar wensen van de klant samengesteld. Zo is de onderwagen hydraulisch uitschuifbaar en de 15 ton ballast in 2 delen te demonteren. De machine is daardoor lichter en compact in transport. De boorbuis kan, afhankelijk van de werkzaamheden, zowel in horizontale als verticale positie gedraaid worden. Daarnaast is de machine volledig op afstand bedienbaar zodat de machinist dichter bij het werk kan staan en de voortgang beoordelen. Het LCD scherm toont alle relevante gegevens over het functioneren van de machine en het boorproces.

De machine is speciaal ontwikkeld voor binnenstedelijke kademuurprojecten. Dit houdt in dat de buispalen voor de funderingen geluid- en trillingvrij aangebracht worden. Ook voldoet de machine aan de meest recente emissie-eisen.

Beens, specialist in constructieve waterbouw, baggerwerk en binnenstedelijke kademuren, heeft de machine meteen in gebruik genomen. De MP70 vervult een spilfunctie bij het vervangen van de kademuren rond de grachten van Amsterdam.

Quote Beens:
“Wij hebben voor Van den Heuvel gekozen om deze machine te bouwen omdat zij meedenken over welke machine het beste past bij het werk waar de machine voor ingezet gaat worden. Wij hebben veel vertrouwen in Van den Heuvel.”

Meer weten over deze imposante machine? Download dan het Productsheet MP70 TC.

 

 

 

 

Boren, heien, trillen

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!