Case: Volker Stevin Materieel kiest voor flexibele 653

Volker Stevin Materieel is gespecialiseerd in het verhuren, leveren, beheren en onderhouden van een omvangrijk materieelpakket en alle daarbij horende elektrische en werktuigbouwkundige installaties voor de aanleg en het onderhoud van infrastructuur. Onlangs bestelde Rob van den Boogaard, Teamleider kranen en machinisten bij Volker Stevin Materieel de S653, en daarmee de zesde Sennebogen machine, via Van den Heuvel.

Bijzondere omstandigheden

Voor een project in Groessen, waar het bedrijf bezig is met de aanleg van gasleidingen, wordt onder bijzondere omstandigheden gewerkt. Het bouwterrein ligt namelijk vlak onder een elektriciteitsmast, dus aanvullende maatregelen zijn gewenst om te voorkomen dat de last boven die zones of obstakels kan worden bewogen.

“Dat is een van de voordelen van de S653; hij kan voorzien worden van een ‘virtual wall’ wat de machine uitermate geschikt maakt voor het werken onder elektriciteitsmasten,” aldus Rienk Nadema, Commercieel Manager bij Van den Heuvel. Dankzij de werkbereik begrenzer krijgt de machinist een signaal als de giek van de kraan zich binnen het draaibereik van een andere kraan of obstakel bevindt. “Op een beeldscherm in de cabine krijgt de machinist informatie over de positie van de giek ten opzichte van de hoogspanningskabels.”

Flexibel in gebruik

De S653 kan dankzij de robuuste constructie zelfs het moeilijkste terrein begaan. Verlopen tot 20 graden en hellingen tot 4 graden zijn geen enkel probleem voor deze machine. De full-power giek, die onder belasting kan telescoperen, zorgt voor flexibele inzetbaarheid op ieder bouwterrein. “De rupsen kunnen inschuiven, en dan kunnen we de machine snel naar een andere locatie verplaatsen. In het geval van dit werk moeten we soms een drukke weg oversteken, om aan de overkant werkzaamheden te verrichten. Daar is deze kraan prima toe in staat,” legt Van den Bogaard uit.

De kraan is eenvoudig te transporteren en in principe gereed voor gebruik direct na het lossen van de dieplader. Extra uitrusting kan worden ingeklapt voor transport. “Door gebruik te maken van beproefde hydraulica en elektra en tegelijkertijd onvoorspelbare elektronica te vermijden, blijft de technologie betrouwbaar, zelfs in extreme situaties,” stelt Nadema.

Van den Heuvel heeft de exclusieve distributierechten van de Sennebogen Crane Line producten (vakwerkgiekkranen en telescoopkranen) in Nederland. Bij de ontwikkeling en bouw van hun producten maakt Sennebogen gebruik van hoogstaande innovatieve technologieën. Sennebogen machines staan bekend om hun Duitse degelijkheid en ultieme prestaties.

 

https://www.vsmaterieel.nl/

 

Klant: Volker Stevin Materieel
Categorie: Hijsen & transport

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!