Case: Vier compacte spoor-heimachines voor Polen

Voor een project in Polen bouwde Van den Heuvel vier compacte spoor-heimachines. De VDH-PV15 machines zijn speciaal ge├źngineerd en geproduceerd om vanaf het spoor heiwerk uit te voeren.

Werken naast het spoor

De VDH-PV15 is een multifunctionele, compacte machine. De machine is speciaal ontworpen om vanaf het spoor heiwerkzaamheden naast het spoor uit te voeren, maar met de 600 mm brede rupsen kan de machine ook naast het spoor ingezet worden. Om vanaf het spoor te werken is de VDH-PV15 voorzien van speciale, zelf aangedreven hydraulische spoorwielen. Door het compacte formaat blijft de machine volledig binnen het profiel van de spoorlijn, waardoor het treinverkeer op het aangrenzende spoor door kan blijven gaan.

Flexibel in gebruik

Vanwege de compacte radius en de juiste hydraulische capaciteit is de Kobelco SK230SR-LC gebruikt als basismachine. De vier Kobelco’s zijn vervolgens volledig omgebouwd tot heimachine en voorzien van een speciale makelaar met heihamer. Zowel de hamer als de makelaar zijn een ontwerp en productie van Van den Heuvel. De makelaar is in drie delen telescopeerbaar, waardoor de hamer eenvoudig omhoog of omlaag verplaatst kan worden wanneer er elektrische leidingen over het spoor zijn. De hamer is het type VDH 2,5AL-800. Met deze uitrusting kan de machine palen van maximaal 7 meter heien. Het totaalgewicht van de VDH-PV15 is ca. 44 ton, inclusief hamer, spoorwielen en een extra aangebracht ballastgewicht van 7.750 kg.

Klant: Van den Heuvel
Categorie: Spoor-heimachines

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!