Sennebogen rupskraan 1100G: krachtig en efficiënt

In Rotterdam verrijst een nieuwe, duurzame en milieuvriendelijke woonwijk. Hier treffen we de nieuwe 50 ton rupskraan Sennebogen 1100G van Jaco Huissen Kraanverhuur B.V. Het kraanverhuurbedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van prefab betonelementen, met name voor de woningbouw. Jaco Huissen is bijzonder verheugd om met deze technologisch geavanceerde kraan uit de nieuwe G-serie van Sennebogen te kunnen werken tijdens de aanleg van de “groene” wijk.

Aan de rand van Rotterdam, in het Oedevlietpark, wordt het bouwproject Parkbuurt gerealiseerd. Dit project, geïnitieerd door de gemeente Rotterdam, heeft als doel de bestaande flatgebouwen te vervangen door een duurzame, kindvriendelijke woonwijk voor gezinnen en kleine huishoudens. Fase 4 van het project is momenteel aan de gang, met in totaal 30 geprefabriceerde woningen die worden gebouwd. De losse elementen zoals vloerplaten, wanden en plafondconstructies worden in de fabriek geprefabriceerd en ter plaatse gemonteerd. De Sennebogen 1100G-serie wordt op deze locatie gebruikt voor het verwerken van prefab betonelementen met een gewicht tot 8 ton. Dit omvat het ophalen van de betonelementen uit hun tijdelijke opslag en het verplaatsen ervan naar de aangewezen locatie.

Zoals gebruikelijk bij prefab montage, worden de betonelementen vaak enkele dagen van tevoren geleverd en tijdelijk elders opgeslagen op de bouwplaats voordat ze kunnen worden gemonteerd. Het is daarom een ​​must dat de kraan solide hefvermogen heeft, maar ook flexibel en wendbaar is, zodat deze veilig kan worden verplaatst op de meestal krappe bouwplaats. Zoals ook bij dit project. De 50 ton Sennebogen 1100G  is gemakkelijk te verplaatsen op de bouwplaats dankzij zijn compacte afmetingen, maar ook bijzonder krachtig en efficiënt met zijn twee 120 kN-lieren, die kabelsnelheden van 125 m/min mogelijk maken.

Eigenaar Jaco Huissen benadrukt: “Na 30 jaar hebben we onze oude kraan vervangen door een nieuwe Sennebogen kraan. Ik ben zeer tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en stabiele werking van de 1100 G sinds ik met de kraan werk, nu een ​​half jaar. Daarnaast heeft de machine een moderne stage V motor. In combinatie met Shell’s GTL Fuel kunnen we de uitstoot nu dus tot een absoluut minimum beperken.”

De nieuwe ‘groene’ parkwijk in Rotterdam doet dus al tijdens de bouw zijn naam eer aan!

 

 

 

 

 

Klant Jaco Huissen Kraanverhuur BV
Categorie Sennebogen kranen

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!