Rupstelescoopkraan perfect alternatief voor de mobiele (vakwerk giek) kraan

In de GWW, waar vaak sprake is van ruig(er) terrein, is het belangrijk dat het materieel probleemloos kan functioneren. Ook bij infrawerken, wanneer je onder bruggen, spoorleidingen of hoogspanningskabels door moet, moet het materieel flexibel inzetbaar zijn. “In zulke gevallen is de rupstelescoopkraan een perfect alternatief voor de mobiele kraan”, zegt Rienk Nadema, Commercieel Manager Sennebogen Cranes bij Van den Heuvel Werkendam (VDH).

Sinds 2017 is VDH exclusief distributeur van Sennebogen Crane Line-producten, bestaande uit vakwerkgiekkranen en telescoopkranen. Sennebogen maakt gebruik van innovatieve technologieën voor de kwalitatief hoogstaande producten. “Europese machines met Deutsche gründlichkeit en ultieme prestaties”, volgens Nadema. “Voeg daar de expertise en service van VDH aan toe en het plaatje is compleet.”

 

Custom made én volgens de norm

“Wij verkopen niet alleen betrouwbare merken, maar zijn in staat deze klant- of projectspecifiek aan te passen of machines van hoge kwaliteit te ontwerpen én te bouwen. Uiteraard zijn we ook hét adres voor onderdelen en een vakkundige service.” VDH onderscheidt zich door innovatief te reageren op veranderende marktomstandigheden en specifieke klantbehoeften. Jarenlange ervaring, het gebruik van moderne technieken en zorgvuldige engineering draagt bij aan een zo goed mogelijke interpretatie van de klantvraag die we vervolgens vertalen naar de best passende oplossing. “Een verhoogde gegalvaniseerde bestuurderscabine? Een zee-haven-coating omdat het een kustproject betreft?  Een schuiftafel aan de machine voor funderingswerkzaamheden? Allemaal extra’s die VDH kan leveren”, zegt Nadema. “Wij engineeren en construeren het, ondersteund door de Sennebogen-fabriek en met CE-keurmerk volgens de geldende normen, zoals de EN16228 voor funderingstechnieken.”

 

Rupstelescoopkraan

De rupstelescoopkraan van Sennebogen is compact en robuust en daarmee uitermate geschikt voor de GWW. Eenvoudig te transporteren op een dieplader en eenmaal in het terrein direct klaar voor gebruik. “Stempelen is niet nodig, wat ook een opstellingskeuring overbodig maakt. Uiteraard is de kraan niet alleen efficiënt maar ook veilig en voldoet het aan de strengste normen, ook op het moment dat wij de machine gemodificeerd hebben”, stelt Nadema.

 

Verpennen en verplaatsen mét last

Dankzij de full powerboom wordt de hydraulische giek in één keer uitgeschoven zonder te verpennen, ook met last. Het is zélfs mogelijk om de kraan te verplaatsen met last. “Dat gaat je met een wielkraan niet lukken”, weet Nadema. De giek kan naar behoefte van het werk ingetrokken worden waardoor het comfortabeler is om te verplaatsen onder bijvoorbeeld bruggen of hoogspanningsleidingen. Een groot voordeel voor de GWW-markt. Het nieuwste model, de Sennebogen 6103 (een 100 tons rupstelescoopkraan) is vanaf midden 2021 leverbaar. “Net als alle nieuwe modellen is ook dit type voorzien van een Stage V-motor, zodat er schoner, stiller en efficiënter gewerkt wordt. De machines zijn onderhoudsvriendelijk en uit te rusten met diverse hulpstukken.“ Nadema besluit: “VDH voegt hiermee weer een
prachtige kraan toe aan het assortiment.”

Klant Gebri verhuur
Categorie Hijskranen

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!