Case: Ploegvaart kiest voor wendbare 643

Onlangs kocht de firma Ploegvaart (een samenwerkingsverband van Vissers Ploegmakers en FPH Ploegmakers) een nieuwe Sennebogen 643 bij Van den Heuvel Cranes & Services. Deze machine is nu aan het werk  op het project ‘De Nieuwe Driemanspolder’.

 

De Nieuwe Driemanspolder is de polder tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Voorafgaand aan de werkzaamheden in 2017 nog agrarisch van aard, maar in 2020 een natuur- en recreatiegebied van 350 hectare. Een gebied met kunstwerken, kades en diverse recreatieve paden, met een buffer voor het opvangen van water. Het doel van de polder is om bij extreme neerslag het overtollig water te spuien, en daarnaast profiteren de gemeente en provincie van verbeterde mogelijkheden voor natuur en recreatie.

Klein en wendbaar

De Sennebogen 643 is compact en wendbaar, wat de kraan uitermate geschikt maakt voor dit werk. Dankzij het robuuste telescoopsysteem kan de kraan ook met last rijden. Frank Dikmans, accountmanager bij Van den Heuvel Cranes en services legt uit: “De 643 ligt goed in de hand, reageert soepel en valt volledig zelf in te regelen. Het is een relatief lichte kraan, en dus gemakkelijk en voordelig te transporteren. Dankzij het hijsvermogen tot maximaal 40 ton kan de kraan elke veeleisende klus op de bouwplaats aan.”

Over van den Heuvel

Van den Heuvel heeft de exclusieve distributierechten van de Sennebogen Crane Line producten (vakwerkgiekkranen en telescoopkranen) in Nederland. Bij de ontwikkeling en bouw van hun producten maakt Sennebogen gebruik van hoogstaande innovatieve technologieën. Sennebogen machines staan bekend om hun Duitse degelijkheid en ultieme prestaties.

Klant: Ploegvaart
Categorie: Hijskranen

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!