Ontwikkelingen en vooruitzichten

Afgelopen periode is voor iedereen in meerdere opzichten een uitdaging geweest. Zoals iedereen weet, heeft het in 2021 behoorlijk om corona gedraaid. Daarnaast zijn onderwerpen als stikstof en PFAS nog steeds actueel. Ook zijn (tussentijdse) prijsverhogingen en oplopende levertijden een uitdaging voor fabrikanten, dealers en eindgebruikers.

Bundeling activiteiten
Wij zetten ons, samen met onze partner Sennebogen, maximaal in om deze uitdagingen te overwinnen. Zo heeft Sennebogen het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in de bouw van een nieuw ultramodern Customer Service Center. Op een nieuwe locatie, die inmiddels in gebruik is genomen, zijn de serviceactiviteiten op het gebied van reserveonderdelen en klantenservice gebundeld en gemoderniseerd. Op een terrein van 87.000 m² staan twee kantoorgebouwen, ruime hallen en een “state-of-the-art” onderdelenmagazijn. Het CSC is een grote stap voorwaarts. De klantenservice is met het onderdelencentrum gebundeld op één locatie zodat synergie-effecten worden behaald. De locatie biedt enorme voordelen vanwege de gunstige internationale verbindingen naar de toeleveranciers en de nevenvestigingen Straubing en Wackersdorf.

Levertijden
Naast het inspelen en investeren op service, spelen we in op levertijden. Dit doen we door onder meer de populaire rupstelescoopkranen 653 en 673 op voorraad in te kopen. De Sennebogen 653 en 673 zijn standaard uitgevoerd met een “Power” giek. De “Power” giek stelt beide modellen in staat om met last traploos in- en uit te schuiven. Het traploos in- en uitschuiven biedt grote voordelen bij montagewerkzaamheden. Door de stevige geconstrueerde boven- en onderwagen zijn de Sennebogen 653 en 673 echte robuuste rupskranen waardoor zijdelings krachten maximaal opgevangen kunnen worden. Hierdoor zijn de rupskranen te leveren met 2 en 4 graden tabellen voor bijvoorbeeld het werken op pontons.

Bovendien zijn de Sennebogen kranen in staat zonder problemen funderingswerkzaamheden te verrichten. Hieruit voortvloeiend kunnen de kranen als hijskraan (TCVT W3) maar ook als funderingsmachine (TCVT W6) gekeurd en geleverd worden.

Nieuw: 6103R
Nieuwe productontwikkeling is dat Sennebogen zijn gamma rupstelescoopkranen heeft uitgebreid met een nieuwe 6103R. Dit is een rupstelescoopkraan in de 100 tons klasse. De 6103R zal in capaciteit een grotere broer worden van de 673R met ook meer mastlengte. De 6103R wordt net als zijn grotere broer, de 6133R, uitgevoerd met een zogenaamde “Telematic / verpen” giek. Voordeel van de “Telematic / verpen” giek is dat de giek minder zwaar is uitgevoerd en hierdoor langer is dan de voor Sennebogen kenmerkende “Power” giek.

Dit model geeft dus nieuwe en andere mogelijkheden naar onze klanten.

 

 

Partner Sennebogen
Nieuws

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!