Nieuwe Sennebogen 5500-200 G-serie voor Zwagerman VMT BV.

ZWAGERMAN GROUP

Kraanbedrijf Zwagerman VMT BV, deel uitmakend van de Zwagerman Group, met zijn hoofdkantoor in Nederhorst den Berg, is ongeveer 50 jaar geleden opgericht. De primaire focus van de activiteiten ligt op de verhuur van rupskranen. Op basis van de beschikbaarheid van een breed pallet aan hijskranen, variërend in capaciteit van 40 tot ruim 300 ton weten nationale en internationale klanten Zwagerman VMT BV. te vinden. Dankzij de flexibele beschikbaarheid van kranen in combinatie met een goede service wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de diensten van Zwagerman VMT BV. Dit heeft geresulteerd in een investering van een nieuwe Sennebogen 5500-200 G-serie.

Sennebogen 5500-200 G-serie

Afgelopen Februari had Van den Heuvel Cranes & Services BV het genoegen om de nieuwe Sennebogen 5500-200 G-serie aan Zwagerman VMT te mogen leveren. De machine is direct naar Duitsland getransporteerd om daar te worden ingezet voor een nieuwe opdracht. Met deze opdracht in München heeft Zwagerman VMT BV de primeur om als allereerste een Sennebogen 5500-200 van de G-serie met de nieuwste stage V motor in Duitsland in te kunnen zetten. Deze nieuwste Stage-V motor voldoet aan de laatste en daarmee schoonste EU normen, daarbij valt op dat de motor bijzonder stil is wat op de bouwplaats en zeker in binnenstedelijk gebied als bijzonder positief wordt ervaren.

Wendbaar en milieuvriendelijker

Met deze nieuwe motor met zeer lage emissie waarden is het mogelijk de machine in te zetten op bouwplaatsen waar PFAS en Stikstof een probleem is. De Sennebogen 5500-200 G Serie kan worden voorzien van maximaal 80,3 meter hoofdgiek en op 52,3 meter hoofdgiek kan een verstelbare giek van ook maximaal 52,3 meter worden gemonteerd. De nieuw 5500-200 G-serie beschikt optioneel over diverse deel ballast programma’s waar door de machine, in verschillende capaciteit klassen, nog breder ingezet kan worden. Met bijkomend voordeel van minder transport bewegingen en daarmee minder kosten voor de klant. Zwagerman VMT heeft voor deze optie gekozen. De nieuwe Sennebogen 5500-200 G-serie is als 200ton’s kraan bijzonder compact, kan daar door op de enge bouwplaatsen van tegenwoordig toch eenvoudig maneuvreren. Met zijn standaard transportafmetingen is de Sennebogen 5500-200 G-serie binnen Europa eenvoudig te transporteren en is zo een welkome aanvulling in hun kranen gamma zo vindt men bij Zwagerman VMT.

Klant Zwagerman VMT BV
Categorie Hijskranen

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!