Tweede VDH-MP60 voor De Waal Solid Foundations

De Waal Solid Foundations is in 2017 ontstaan door een fusie met De Waal Palen, Wig Palen en Olivier Funderingstechnieken. Het bedrijf is gespecialiseerd in diepfunderingen en beschoeiingen en richt zich op zowel grote als kleine bouwconstructies waarbij met verschillende paaltypes gefundeerd wordt. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt zoals berliner – en secanspalenwanden en CSM beschoeiingstechnieken.

Elk project is uniek en heeft specifieke funderingseisen. Dit is de reden dat Van den Heuvel een eigen lijn MultiPurpose-machines heeft ontwikkeld. De VDH-MP machines zijn breed inzetbaar en hebben een modulair karakter. De basis van deze machines (motor, onderwagen, pompen en plc-sturing) is altijd identiek. De voorkant van de machine wordt klantspecifiek gebouwd en ook door een aparte plc-sturing aangestuurd zoals een vibrolans, trilblok, boormotor etc.

De eerste MP60 werd ontwikkeld voor De Waal Solid Foundations voor het aanbrengen van schroefpalen en in 2019 opgeleverd. In navolging van het succes van de eerste machine, levert Van den Heuvel een tweede VDH-MP60  aan De Waal. Met deze machine richt De Waal zich met name op het boren met Olivier schroefpalen.

Bij deze nieuwe machine zijn zowel de cabine als het besturingssysteem door Van den Heuvel zelf ontwikkeld.  Standaard handelingen zijn volledig geautomatiseerd  en de machine geeft feedback over het functioneren. De software is op afstand uitleesbaar en geeft automatisch een melding als een proces afwijkt. In tegenstelling tot de vorige MP60 waar een extern besturingssysteem ingebouwd was, zijn het onderhoud, aanpassingen en updates nu volledig in handen van Van den Heuvel. Dit geeft de zekerheid van korte lijnen en directe aanpak.

Met de komst van de tweede MP60 versterkt De Waal haar positie in de markt door een nog betere service en totaaloplossing voor funderingen te bieden aan haar klanten.

Benieuwd naar de MP60 op locatie? Bekijk hier de video.

Interesse in onze Multi Purpose machines? Voor een overzicht en informatie kijkt u hier.

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!