Case: Meijmat kiest voor compacte 673

Meijmat B.V. is een verticaal transport bedrijf gespecialiseerd in het verhuren van rupshijskranen en verreikers. Daarnaast verhuurt het bedrijf gecertificeerd materieel ten behoeve van de prefab betonbouw. Onlangs bestelde Willem van der Meijden, Directeur van Meijmat B.V., de derde Sennebogen machine via Van den Heuvel.

Klimaatneutraal

Steeds meer mensen die hun eigen woning (laten) bouwen, kiezen voor klimaatneutraal bouwen. Het is niet alleen een concept waar veel vraag naar is, het wordt ook steeds noodzakelijker. “Op deze bouwplaats in Oirschot is dat niet anders. Daarom kiezen we voor de derde keer voor een Sennebogen machine. Sennebogen denkt goed na over die zogenaamde ‘Green Efficiency’. Met de aanschaf van deze machine dragen wij ons steentje bij aan het klimaatneutraal concept door middel van brandstofbesparing, stiller en milieuvriendelijk werken,” aldus Van der Meijden.

Dankzij de krachtige motor in combinatie met een roetdeeltjesfilter en een geavanceerd uitlaatgasnabehandelingssysteem voldoet de 673E aan de TIER IV emissienorm. “Bovendien biedt de machine een aanzienlijke energiebesparing in de Eco-modus bij een lager toerental,” legt Rienk Nadema, Commercieel Manager bij Van den Heuvel, uit. “Deze machine is ontworpen voor hoge prestaties. Dankzij de vol hydraulische telescoperende giek kan de kraan elke veeleisende klus op de bouwplaats aan.”

Compact transportformaat

“Een ander voordeel van deze kraan is dat hij gemakkelijk te transporteren is,” legt Van der Meijden uit. “De rupsen kunnen inschuiven en dan is de machine nog geen 3,5 meter breed en eenvoudig te vervoeren op een dieplader. De machine is klaar voor gebruik wanneer deze op de bouwplaats aankomt, dus we kunnen direct aan de slag.”

Comfortabel en veilig

“De machine is niet alleen compact maar ook zeer robuust,” vertelt Van der Meijden verder. “De machinist is ook erg tevreden. De ergonomische cabine vergroot het werkcomfort en gebruiksgemak. De meervoudig instelbare joystickbediening, grote schuifdeur en de grote treeplank naast de cabine zijn allemaal ergonomische functies die tegelijkertijd de veiligheid verhogen.”

Van den Heuvel heeft de exclusieve distributierechten van de Sennebogen Crane Line producten (vakwerkgiekkranen en telescoopkranen) in Nederland. Bij de ontwikkeling en bouw van hun producten maakt Sennebogen gebruik van hoogstaande innovatieve technologie├źn. Sennebogen machines staan bekend om hun Duitse degelijkheid en ultieme prestaties.

 

http://www.meijmat.nl

Klant: Meijmat B.V.
Categorie: Hijsen & transport

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!