Interview: “Rupstelescoopkranen vormen een perfect alternatief voor de mobiele wielkranen.”

De infrasector is gebaat bij telescoopkranen die ook op ruig(er) terrein uit de voeten kunnen. Rupstelescoopkranen vormen een perfect alternatief voor de mobiele wielkranen. Dat zegt Marc Timmerman, directeur van Van den Heuvel Werkendam, exclusief distributeur van Sennebogen Crane Line-producten bestaande uit de vakwerkgiekkranen en telescoopkranen.

Van den Heuvel Werkendam heeft sinds 1 april 2017 exclusief de rechten verworven van de Sennebogen Crane Line-producten. “Dankzij deze uitbreiding hebben we ons portfolio kunnen vervolledigen,” stelt Timmerman. “Sennebogen staat alom bekend om zijn Duitse degelijkheid en maakt gebruik van kwalitatief hoogstaande en innovatieve technologieën. Behalve de levering van nieuwe machines zijn we ook het adres voor onderdelen en vakkundige service.” Volgens Timmerman vinden de Sennebogen-kranen gretig aftrek bij partijen actief in de infrasector, met name door de eenvoud van de kranen, de full powerboom en de scheefstand (2 en 4 graden) tabellen.

Verpennen mét last

Via de productselector op de website van Van den Heuvel Werkendam zijn alle typen kranen van Sennebogen eenvoudig te vergelijken. Timmerman geeft een aantal voordelen van de Sennebogen-rupskranen. “Ze zijn compact en robuust, beschikken over een comfortabele cabine en worden door de full powerboom in één keer uitgeschoven zonder te verpennen, ook met last. Daarbij is het mogelijk om de kraan te verplaatsen met last. Dat gaat je met een wielkraan niet lukken. De kranen zijn eenvoudig te transporteren op een dieplader en eenmaal in het terrein direct klaar voor gebruik. Stempelen is met een rupskraan niet nodig. Sennebogen voorziet de kranen van de laatste nieuwe motoren (Tier IV final). Ze voldoen aan ‘Green Efficiency’ wat zoveel wil zeggen dat de kranen zowel in kosten als in geluidsproductie efficiënter draaien. Tot slot zijn ze onderhoudsvriendelijk en uit te rusten met diverse hulpstukken, zoals twee lieren en runner/jib. Ook kan er zonder problemen – dankzij het unieke powerboom concept – met een trilblok worden gewerkt. Dat wordt ook ondersteund door de fabriek.”

De meest geschikte rupstelescoopkranen van Sennebogen voor de GWW zijn volgens Timmerman de typen 643, 653 en 673 met een lastcapaciteit van respectievelijk 40, 50 en 70 ton.

 

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!