zondag, november 18, 2018

Volker Stevin Materieel kiest voor flexibele 653R

IMG 5530

Volker Stevin Materieel is gespecialiseerd in het verhuren, leveren, beheren en onderhouden van een omvangrijk materieelpakket en alle daarbij horende elektrische en werktuigbouwkundige installaties voor de aanleg en het onderhoud van infrastructuur. Onlangs bestelde Rob van den Boogaard, Teamleider kranen en machinisten bij Volker Stevin Materieel de 653R, en daarmee de zesde Sennebogen machine, via Van den Heuvel.

BIJZONDERE OMSTANDIGHEDEN
Voor een project in Groessen, waar het bedrijf bezig is met de aanleg van gasleidingen, wordt onder bijzondere omstandigheden gewerkt. Het bouwterrein ligt namelijk vlak onder een elektriciteitsmast, dus aanvullende maatregelen zijn gewenst om te voorkomen dat de last boven die zones of obstakels kan worden bewogen.
“Dat is een van de voordelen van de 653R; deze kan voorzien worden van een ‘virtual wall’ wat de machine uitermate geschikt maakt voor het werken onder elektriciteitsmasten,” aldus Rienk Nadema, Commercieel Manager bij Van den Heuvel. Dankzij de werkbereik begrenzer krijgt de machinist een signaal en blokkeert de  machine als de giek van de kraan zich binnen het draaibereik van een andere kraan of obstakel bevindt. “Op een beeldscherm in de cabine krijgt de machinist informatie over de positie van de giek ten opzichte van de hoogspanningskabels.”

FLEXIBEL IN GEBRUIK
De 653R kan dankzij de robuuste constructie zelfs het moeilijkste terrein begaan. Hellingen tot 20 graden en met een schuinstand tot 4 graden zijn geen enkel probleem voor deze machine. De full-power giek, die onder belasting kan telescoperen, zorgt voor flexibele inzetbaarheid op ieder bouwterrein. “De rupsen kunnen inschuiven, vervolgens kunnen we de machine snel naar een andere locatie verplaatsen. In het geval van dit werk moeten we soms een drukke weg oversteken, om aan de overkant werkzaamheden te verrichten. Daar is deze kraan prima toe in staat,” legt Van den Boogaard uit.

De kraan is eenvoudig te transporteren en in principe gereed voor gebruik direct na het lossen van de dieplader. Extra uitrusting kan worden ingeklapt voor transport. “Door gebruik te maken van beproefde hydrauliek en elektra en tegelijkertijd gecompliceerde elektronica te vermijden, blijft de technologie betrouwbaar, zelfs in extreme situaties,” stelt Nadema.

 

Van den Heuvel heeft de exclusieve distributierechten van de Sennebogen Crane Line producten (vakwerkgiekkranen en telescoopkranen) in Nederland. Bij de ontwikkeling en bouw van hun producten maakt Sennebogen gebruik van hoogstaande innovatieve technologieën. Sennebogen machines staan bekend om hun Duitse degelijkheid en ultieme prestaties.

 


 

FB-f-Logo  blue 45px 
                   
In-2C-45px  
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size