zondag, november 18, 2018

Van den Heuvel bouwt vier compacte spoor-heimachines voor Polen

De afgelopen twee maanden zijn er door Van den Heuvel Handel & Techniek B.V. uit Werkendam vier nieuwe spoor-heimachines gebouwd. De machines, type VDH-PV15RPR, zijn speciaal geëngineerd en geproduceerd door Van den Heuvel om vanaf het spoor heiwerk uit te voeren. De machines zullen in Polen aan het werk gaan.

20180119 PV15RPR-4x-voor-Polen websmall

De VDH-PV15RPR is een multifunctionele, compacte machine. De machine is speciaal ontworpen om vanaf het spoor heiwerkzaamheden naast het spoor uit te voeren, maar met de 600 mm brede rupsen kan de machine ook naast het spoor ingezet worden. Om vanaf het spoor te werken is de VDH-PV15RPR voorzien van speciale, zelf aangedreven hydraulische spoorwielen. Door het compacte formaat blijft de machine volledig binnen het profiel van spoorlijn, waardoor het treinverkeer op het aangrenzende spoor door kan blijven gaan.

Vanwege de compacte radius en de juiste hydraulische capaciteit is de Kobelco SK230SR-LC gebruikt als basismachine. De vier Kobelco’s zijn vervolgens volledig omgebouwd tot heimachine en voorzien van een speciale makelaar met heihamer. Zowel de hamer als de makelaar zijn een ontwerp en productie van Van den Heuvel. De makelaar is in 3 delen telescopeerbaar, waardoor de hamer eenvoudig omhoog of omlaag verplaatst kan worden wanneer er elektrische leidingen over het spoor zijn. De hamer is het type VDH 2,5AL-800. Met deze uitrusting kan de machine palen van maximaal 7 meter heien.
Het totaalgewicht van de VDH-PV15RPR is ca. 44 ton, inclusief hamer, spoorwielen en een extra aangebracht ballastgewicht van 7.750 kg.

Van den Heuvel heeft veel ervaring in de machinebouw. Met een eigen engineeringsafdeling en alle faciliteiten voor de constructie en assemblage kan Van den Heuvel als geen ander machines fabriceren die kwalitatief hoogstaand zijn en die volledig aansluiten bij de wensen van de klant. De machines worden onder CE gebouwd.

Specificaties VDH-PV15RPR:

Gemiddeld bedrijfsgewicht:

44.000 kg (met contragewicht en hamer)

Makelaar:

Telescopische makelaar (3-delig)

Schuiftafel:

850 mm

Max. paal lengte:

7 meter

Hamer:

VDH-2,5AL-800

Max. slagenergie:

19,62 kNm

Motor:

Hino J05EUM-KSSL, Tier4F

Motorvermogen:

124 kW / 168 pk @ 2000 rpm

Capaciteit hoofdlier:

5.000 kg

Capaciteit hulplier:

3.000 kg

Extra ballast:

7.750 kg

Spoorwielen:

zelf aangedreven met 4 hydraulische motors

Rupsplaten:

600 mm

 

Wilt u meer informatie over deze machines, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met onze verkoopafdeling: +31 (0)183 502655 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

FB-f-Logo  blue 45px 
                   
In-2C-45px  
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size