zondag, december 09, 2018

Ontwerp en bouw speciale stick voor op diepte aanbrengen bentonietmatten

Ontwerp en bouw speciale stick voor op diepte aanbrengen bentonietmatten

Op verzoek van De Vries & Van de Wiel (onderdeel DEME-groep) heeft Van den Heuvel een speciale constructie ontworpen en gebouwd waarmee met een hydraulische kraan vanaf een ponton bentonietmatten op diepte aangebracht kunnen worden. De constructie die aan de monoboom wordt bevestigd bestaat uit een scharnierbaar broekstuk, een speciale scharnierbare stick en een roteerbaar mattenafrolsysteem.

Het op deze manier aanbrengen van bentonietmatten is een nieuwe innovatieve methode en wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal voor dit werk ontwikkelde techniek. Onderdeel van deze techniek is de op maat gemaakte stick aan de monoboom van de graafmachine. Deze is speciaal voor dit doel en in nauw overleg met de klant door de engineers van Van den Heuvel ontworpen en vervolgens gebouwd in onze werkplaatsen. De mattenlegger is inmiddels operationeel bij het verdiepen van het Julianakanaal in Limburg en werkt naar volle tevredenheid.

De nieuwgebouwde stick heeft een lengte van 6 meter en is ca. 90° zwenkbaar. De stick is voorzien van gelijkloopstangen. Het uiteinde van de stick heeft een cardanophanging voor de bevestiging van een roteerbaar en kantelbaar mattenafrolsysteem. Met een speciaal scharnierbaar broekstuk wordt de stick haaks op de originele monoboom van de Hitachi ZX280 gemonteerd. Met dit systeem kunnen de matten spanningsloos in de gewenste richting worden gelegd.

 

FB-f-Logo  blue 45px 
                   
In-2C-45px  
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size